Dandy? Zoals het heurt

Dandy? Zoals het heurt
oktober 8, 2019 admin

Dandy? Zoals het heurt!

Bij het KAK Feest gaat het om “Zoals het heurt”. Dat kan van alles zijn, zoals kak, dandy, overdressed, brakke kak, King, orange, party, etc. Daar ben je helemaal vrij in!

Wat zeggen de geleerden bijvoorbeeld over de stijl Dandy?

De grootste liefhebberij van dandy’s is kleding. Er is echter weinig eenduidigs te melden over dandydracht, aangezien het kenmerk van een echte dandy nu juist is dat hij het allemaal totaal anders doet dan we tot dusver gewend waren.

Maar natuurlijk kan een hedendaagse dandy wel teruggrijpen op textiele uitspattingen van collega’s van weleer, zolang hij ze maar anders combineert en er zijn eigen, overbestudeerde draai aan geeft. Met de volgende stijlitems kun je je look kracht bijzetten:

Opvallende sokken: Kies voor gekke kleuren, patronen en stoffen. Maar er een fetisj van.

Opvallende snit: Denk: te wijde jassen en broeken, te korte pijpen of mouwen, bandplooi en/of doublebreasted jasjes wanneer dat uit de mode is.

Eclectische combinaties: Kies voor kleuren en patronen die niets met elkaar te maken hebben of voor het stoutmoedig combineren van casual items (bijvoorbeeld gympen) met formal wear.

Overdaad of soberheid: Kies voor verschillende lagen, of juist bestudeerde eenvoud.

Accessoires: Denk: pochetten, monocles, bizarre dassen, chokers, wufte sjaals, pols- of halsbandjes, handschoenen en hoofddeksels.

Opvallende grooming: Kweek bijvoorbeeld een snor en draai de uiteinden in puntjes, of werk uw haar bij met peroxide. Ook een kek sikje of een vreemde bakkebaard behoren tot de mogelijkheden. Kies daarnaast voor een opvallend parfum, dat u speciaal laat maken.

Draag make-up: Tja, dit is een optie voor de echte waaghalzen, maar weinig mannen durven dit aan, dus met een laagje foundation of een lakje op de nagels is uw status van dandy meteen gevestigd.

Opvallende items: Draag overal waar u gaat iets opvallends met u mee, bijvoorbeeld een zweepje, een wandelstok, een damestasje of een pijp.

Allemaal leuk en aardig, maar wij denken dat creativiteit het belangrijkste is. Het hoeft allemaal niet zo strak en volgens de zogenaamde regeltjes en voorschriften. Bij het KAK Feest gaat het om: Surprise us and above yourself!