Ekiko, elk kind een koffer!

Ekiko, elk kind een koffer!
oktober 8, 2019 admin

Ekiko, elk kind een koffer

Bij het jaarlijkse feest van Rotary Club Enschede Kwartier hoort een lokaal goed doel. Het goede doel van het KAK Feest 2017 is Ekiko uit Borne. Dat wil zeggen dat alle opbrengsten van het KAK Feest 2017 naar Ekiko gaan! Ekiko staat voor: Elk kind een koffer, help een pleegkind!

Waarom steunt het KAK Feest Ekiko?:

Kinderen leven in het nu. Dus nu moet het veilig zijn. Sommige ouders kunnen de zorg voor hun kinderen niet aan.

Ze zijn niet in staat hun kinderen de veiligheid te bieden die ze verdienen. Die kinderen worden beschermd door pleegzorg. In een nieuw gezin krijgen ze in een veilige omgeving de liefde, aandacht en warmte die elk kind zou moeten krijgen. En al is het een fijner huis, het blijft een vreemd huis.

Dan is het fijn om een eigen pyjama, tandenborstel en knuffel bij je te hebben. Zodat je je op die andere, vreemde plek ook een beetje thuis voelt. Maar vaak komen deze kinderen met lege handen aan op de nieuwe plek.

Het gaat namelijk om kinderen die in crisissituaties uit huis geplaatst worden. Op dat moment is er vaak geen tijd om een koffer voor ze in te pakken. Maar niet zelden hébben die kinderen niets om in te laten pakken. De enige koffer die ze meekrijgen is een onzichtbare, met emotionele bagage. En soms een plastic tasje met wat kapotte of te kleine kleding. Maar geen luier of schone onderbroek. Geen speelgoed. Geen pyjama. Voor die kinderen zetten wij ons in. Want ieder kind verdient eigen spullen en eigen herinneringen. Al is het maar een knuffel, een tandenborstel en een foto-album.

Door Ekiko te ondersteunen, maken we een enorm verschil in het leven van een pleegkind: we geven het iets van zichzelf. Een houvast!

Alleen al in Twente worden per maand 20 tot 25 kinderen(!) uit huis geplaatst. Een aantal van hen heeft de spullen die het nodig heeft. Een aantal heeft Ekiko nodig. Een gevulde koffer circa €125,- Een klein bedrag voor iets wat zoveel impact heeft op het leven van een pleegkind. Ekiko is afhankelijk van donateurs en giften. Ekiko wil graag stevige, nieuwe trolleykoffers kopen en die vervolgens vullen met de dingen waar geen kind zonder kan. Voor elke leeftijdscategorie heeft Ekiko een andere samenstelling. Door tickets te kopen voor het KAK Feest 2017 ondersteun je dus direct Ekiko!

Meer informatie over Ekiko? Kijk even op hun website.

Door tickets te kopen en bij het KAK Feest 207 te zijn ondersteun je het geweldige Ekiko!