Bedrijfsbezoek Tactus

Bedrijfsbezoek Tactus
november 22, 2022 admin

Bedrijfsbezoek Tactus

Tactus is een instelling voor verslavingszorg voor jongeren en volwassenen in het oosten van Nederland. Behalve behandeling, begeleiding en verzorging van verslaafden (onder andere alcoholisme-, drugs-, medicijn-, eet en gokverslaving) biedt de instelling ook preventieve activiteiten die voorkoming van deze verslavingsproblemen als doel hebben. Tactus kent meer dan 40 locaties en er werken circa 1300 mensen. En dat doen ze al ruim 120 jaar.

Eén van die locaties is de locatie aan de Ripperdastraat te Enschede. Op deze locatie aan de Ripperdastraat wordt sociale verslavingszorg geboden en is de medische zorg unit gevestigd. Nieuwsgierig als wij zijn wilden wij graag weten hoe deze “wereld” in elkaar zit.

De avond begon bij restaurant De Tropen voor een passend diner waarna we naar de Ripperdastraat zijn gegaan. Op deze locatie van Tactus hebben we vervolgens een rondleiding gehad en is ons toegelicht hoe de organisatie werkt en waarmee zij dagelijks van doen hebben. Een zeer interessante avond in een (gelukkig) niet alledaagse omgeving. Veel dank gaat uit naar de organisatie van deze avond.