Bedrijfsbezoek Brouwersnös

Bedrijfsbezoek Brouwersnös
februari 4, 2024 admin

Bedrijfsbezoek Brouwersnös in Groenlo

Het is een trots, stoer, vrolijk en rustig volkje. Men raakt hier pas in paniek als het bier op is. In 1615 werd in Groenlo voor het eerst Grolsch bier gebrouwen en in 2004 werd de productie van de Grolsche Bierbrouwerij in Groenlo verplaatst naar Enschede. In 2018 is er in deze prachtige historische vestingstad weer een eigen brouwerij teruggekomen: Brouwersnös.

Er is in Groenlo geen betere en mooiere locatie te bedenken voor een speciaalbier brouwerij dan Villa Adriana. Een eeuwenoude prachtige historische villa met een enorme geschiedenis en mooie verhalen. Schitterend gelegen aan de stadsgrachten van Groenlo.

Villa Adriana was het “woonhuis” van meerdere generaties van een wel héél bekende brouwers familie uit Groenlo. Hier is het heel vroeger ooit allemaal begonnen. Brouwersnös heeft deze bierige geschiedenis voortgezet en verder uitgebouwd, maar dan wel geheel op haar eigen wijze met kleinschalige, ambachtelijke craftbieren voorzien van mooie verhalen en klinkende namen passend in deze omgeving. De villa is omgebouwd tot sfeervol proeflokaal.

Rotary Club Enschede Kwartier werd uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen.