Boksclinic

Boksclinic
november 15, 2023 admin

Boksclinic bij DOS

DOS Boks- en Conditievereniging is in 1935 opgericht. De trainingen van DOS (Door Oefening Sterk) werden in die tijd gehouden in de Madouraschool te Enschede. Trainingen vinden tegenwoordig plaats in Spinnerij Oosterveld aan de Rigtersbleek Zandvoort 10 te Enschede.  Het ledental van DOS ligt op dit moment rond de honderdtachtig, variërend in de leeftijd van vier tot zestig. De nadruk bij DOS ligt op een goede begeleiding in en van de bokssport, de wedstrijdsport is geen pré. Het gaat om het kweken van zelfvertrouwen voor degene die dat nodig heeft, mensen een goed gevoel geven over de sport. Bij DOS ligt het accent dan ook op laagdrempeligheid en op het informele karakter van de vereniging.

Ook voor de jeugd is voldoende ruimte gereserveerd, de opkomst en het aantal jeugdleden is en blijft hoog. Voor kinderen is het van groot belang dat zij hun reactie en coördinatie trainen en daar is de bokssport uitermate geschikt voor. Ook voor de contacten met leeftijdsgenoten is de sport een stimulans om onzekerheden weg te nemen en te laten zien dat je op gelijk niveau kunt acteren als leeftijdsgenootjes. Bij DOS gaat het er immer nog gedisciplineerd aan toe. Zowel bij de jeugd als bij de volwassenen. Het gaat er niet om elkaar wekelijks de kop in elkaar te slaan maar wel om elkaars grenzen te verleggen en elkaar aan te sporen om alles uit de trainingen te halen.

Rotary Club Enschede Kwartier werd uitgenodigd voor een echte boksclinic. Dank voor deze sportieve en actieve avond. De spierpijn nemen we voor lief.