Bezoek Twente Safety Campus

Bezoek Twente Safety Campus
juli 3, 2023 admin

Twente Safety Campus

Op het terrein van het voormalige Vliegveld Twente is de Twente Safety Campus gevestigd. Voor velen van ons niet heel bekend en dus tijd voor een bedrijfsbezoek. Op dinsdag 13 juni gingen leden van Rotary Club Enschede Kwartier (eventueel met aanhang) en leden van Rotary Club Enschede Noord naar deze toch wel bijzondere en hele mooie locatie.

In 2008 is de Twente Safety Campus ontstaan vanuit een enthousiaste samenwerking voor onder meer een brandweer-oefenlocatie op het voormalige Vliegveld Twente. Inmiddels is onze campus dé ontmoetingsplek voor innovatie en ontwikkeling op het gebied van veiligheid. Brandweer, politie, hulpdiensten zoals de GHOR, onderwijs en bedrijfsleven werken er samen met vele partners.

Ook internationaal is de Twente Safety Campus een begrip. Teams uit verschillende Europese landen worden getraind voor grootschalige rampen. In nauwe samenwerking met de Universiteit Twente, Saxion en bedrijven ontwikkelen we toonaangevende, innovatieve concepten. Zo leren we basisschoolleerlingen en kwetsbare ouderen hoe te handelen in onveilige situaties. Onze inspiratie halen we daarbij uit de ontwikkelingen in onze eigen omgeving en de maatschappij. We spelen snel in op de actualiteit met realistische scenario’s, professioneel onderzoek en belevingsgerichte educatie.

Na de rondleiding, uitleg en het bekijken van de vele onderdelen die hier te vinden zijn was het diner aan de beurt. Omdat het geweldig mooi weer was, was er een geweldige barbecue met een enorme “smoker” georganiseerd. Een bijzondere avond op een bijzondere plek. Heel cool!