Boodschappenbonnen Saxion

Boodschappenbonnen Saxion
maart 4, 2021 admin

Boodschappenbonnen voor buitenlandse Saxion studenten

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 is het Saxion het Buddy Box initiatief gestart. Internationale studenten werden, ver van huis en familie, soms niet alleen getroffen door de lockdown, sommige studenten werden ook financieel getroffen door de situatie in het thuisland. Ouders verloren hun baan waardoor ze niet meer de financiële middelen hadden voor de studie van hun kinderen. Internationale studenten die niet meer naar huis konden werden gekoppeld aan een Saxion buddy. Bij deze buddy konden ze terecht voor vragen en hulp in deze onzekere tijden.

Aan het einde van vorig studiejaar hebben een aantal studenten om diverse redenen hun studie in Nederland moeten afbreken en zijn teruggekeerd naar hun thuisland. Een aantal, met het einde van hun studie in zicht, bleven hier om af te studeren. Deze studenten moesten alle zeilen bijzetten, op zowel studie- als financieel gebied, om hun studie te kunnen afronden.

Zoals James*, een student die nog een half jaar nodig had om af te kunnen studeren. Hij had een moeilijke tijd ver van huis en weinig financiële middelen.
Er bleef vaak geen geld over voor eten. Door het boodschappenbonnen initiatief, gestart door 4 Saxion medewerkers die betrokken waren bij de Buddy Box, kon hij toch boodschappen doen. James: ‘Door die bonnen had ik minder zorgen en daardoor ook minder stress. Ik kon me focussen op het afstuderen. Ik kreeg het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. Dat was heel fijn’. James eindigt met een mooie metafoor: ‘It’s the little things that matter. You can give a car, but if you don’t need one what should you do with it? With the Jumbo giftcards I had food on the table’. Deze week hoorden we dat James is afgestudeerd met een mooie 8 en 9! Wat fijn dat we samen met o.a. de Rotary Club Enschede Kwartier een klein beetje hebben kunnen helpen.

Rotary Club Enschede Kwartier is verheugd dit initiatief voor boodschappenbonnen voor buitenlandse Saxion studenten financieel te hebben kunnen ondersteunen.

(* = In verband met zijn privacy is James niet de echte naam van deze student. )