Weekendschool

Weekendschool
augustus 15, 2014 admin

Weekendschool, Toppers op Zondag

De Stichting Weekendschool “Toppers Op Zondag” biedt activiteiten aan voor gemotiveerde jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar die opgroeien in een minder kansrijke leefomgeving. De weekendschool “Toppers Op Zondag” is ontstaan uit een initiatief van de drie gemeenten Enschede, Hengelo en Almelo.

Weekendschool Toppers Op Zondag” heeft de ambitie jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben de mogelijkheid te bieden hun horizon te verbreden op educatief, sociaal-cultureel en maatschappelijk gebied. Hierdoor zal hun zelfvertrouwen groeien en dit zal hun perspectief op de toekomst positief kunnen beïnvloeden. De Weekendschool wil jongeren de kans bieden hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarmee zullen jongeren gemotiveerd en gestimuleerd worden om een bewuste keuze te maken voor een studie en/of beroep. Vooral jongeren met in potentie aanwezige talenten wil de Weekendschool een extra steuntje in de rug geven om zich op hun eigen niveau te kunnen ontwikkelen.

De jongeren volgen in het weekend, op zondag, bijeenkomsten die o.a. worden gegeven door gastdocenten uit diverse disciplines met passie voor hun vak. Op die manier kunnen de jongeren kennismaken met een groot aantal interessante vakgebieden. De Stichting Weekendschool “Toppers Op Zondag” in Twente heeft een eigen traject ontwikkeld, waarin twee varianten centraal staan: ‘Horizonverbreding’ en ‘Talentontwikkeling’.

Vanuit de insteek Horizonverbreding en Talentontwikkeling heeft de Rotary Club Enschede Kwartier in samenwerking met de Weekendschool een tweetal activiteiten georganiseerd.

Via een tweetal leden van onze club, die nauwe banden hebben met de Enschede Marathon, is er onder een toeziend oog van de organisatie Enschede Marathon voor de kinderen van de Weekendschool een hardloopclinic georganiseerd in het FBK Stadion te Hengelo. Op deze dag werd er niet alleen hard gelopen, ook vertelde de organisatie Enschede Marathon wat erbij komt kijken om een dergelijk evenement te organiseren en gaf de kinderen een kijkje achter de schermen.

Ook zijn de kinderen van de Weekendschool op bezoek geweest bij het creatief bureau Digidee te Enschede. Digidee is het bedrijf van één van de leden van Rotary Club Enschede Kwartier. Zo maakten de kinderen van de Weekendschool kennis met de wereld die media, reclame, marketingconcepten en vormgeving heet.