Bowling and Bites

Bowling and Bites
januari 31, 2023 admin

Bowlen en Bites

Er wordt gezegd dat bowlen dateert uit 5200 voor Christus. Deze bewering wordt ondersteund door bewijsmateriaal gevonden in een Egyptische tombe, en in deze crypte zijn muurtekeningen die de sport illustreren die wordt gespeeld. Sindsdien hebben mensen door het Romeinse rijk gebowld tot in de 16e eeuw, en velen genieten nog steeds van het spel. Bowlen is een spel van berekening en vaardigheid, maar het is ook een sport van ontspanning, kameraadschap en humor. Welnu, dat hebben we geweten!

In januari van dit jaar waren leden (en aanhang was ook uitgenodigd) bij Starballs in Enschede te vinden. Deze locatie aan de J.J. van Deinselaan (Diekman) telt 10 bowlingbanen en de strikes en spares vlogen je om de oren, althans dat werd gezegd.

Na een potje bowlen heb je dorst en trek en daarom werd de avond afgesloten bij restaurant Habibi in Enschede. Voor velen was dit restaurant een onbekende, maar inmiddels weten we dat meerdere leden van Rotary Club Enschede Kwartier er inmiddels vaker zijn geweest.