Oranjebal053

Oranjebal053
september 17, 2016 admin

Oranjebal053

Eén van de hoogtepunten voor onze Club was jarenlang het Oranjebal053. Het idee is ontstaan vanuit de behoefte om een feest in het leven te roepen voor de stad Enschede. Het Oranjebal053 kende ieder jaar weer een speciaal gekozen goed doel. De afgelopen jaren waren dit onder andere Het Welkomhuis Twente, Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, Het Symfonieorkest in Enschede en Stichting Manege het Roessingh. Het Oranjebal053 was tot en met 2016 een jaarlijks terugkerend feest rondom Koningsdag voor alle mensen in de regio Enschede/Twente.

In 2015 en 2016 was De Kleine Willem aan de Langestraat in het centrum van Enschede de feestlocatie van het Oranjebal053. In deze sfeervolle ambiance vond het Oranjebal053 plaats. Het Oranjebal053 kende meerdere trouwe sponsoren die onze club ondersteunden in de gedachte van het Oranjebal053. Het Oranjebal053 was in 2016 all-inclusive, gasten van de avond betalen alléén een toegangskaart.  De avond bevatte vervolgens een overvloed aan heerlijke luxe drankjes, hapjes, zang en dans. Zo hebben we de dames van O’G3NE op het podium gehad en was nationaal top-DJ Nick Wijnand de laatste jaren present voor de muzikale omlijsting.

2016: Stichting Manege het Roessingh
De opbrengst van het Oranjebal053 2016 ging naar de Manege het Roessingh waar kinderen met een beperking kunnen paardrijden. Deze lessen zijn een bijzondere verrijking van de belevingswereld en dragen in positieve mate bij aan de ontwikkeling en mogelijkheden van het kind. Zonder inkomsten van giften zouden de lessen buiten het budget vallen van veel ruiters, en kunnen zij niet van het paardrijden genieten zoals anderen. Met name de begeleiding, de (technische) aanpassingen en het hebben van de juiste pony’s en paarden zijn voor ons een investering.

2015: Het Symfonieorkest
Het Symfonieorkest is een Nederlands professioneel symfonieorkest met als thuisbasis het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. (Sinds 2015 heet het orkest weer het Orkest van het Oosten met als ondertitel HET Symfonieorkest van Overijssel.) De magie van muziek is betoverend. Je voelt het in je lijf, je ervaart emotie en je fantasie wordt geprikkeld. Klassieke muziek is meer dan leuk: het brengt je letterlijk verder en verdient een mooie plek in het onderwijs. Daarom is een muzikale leerlijn ontwikkeld, speciaal voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Deze leerlijn maakt het mogelijk om kinderen in het basisonderwijs te laten kennismaken met alle aspecten van muziek. Het project “Muziek voor iedereen” was het goede doel van deze editie van het Oranjebal053. Met de opbrengst van het Oranjebal 2015 hebben we een bijdrage geleverd aan dit project van het Symfonieorkest.

2014: De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting
In 2014 ondersteunden we met de opbrengst van het Oranjebal053 de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zodat zij meer onderzoek kunnen doen naar Cystic Fibrosis (ook wel bekend als taaislijmziekte). De NCFS behartigt al 45 jaar de belangen van mensen met CF in de ruimste zin van het woord. Onderzoek voor een langer en beter leven van mensen met CF is het speerpunt voor de NCFS. De NCFS werft middelen om onderzoek en activiteiten te financieren die bijdragen aan het vroeg opsporen en behandelen van CF. In 2014 was er bijna 825.000 euro voor onderzoek nodig.

2013: Het Welkomhuis Twente
In het Welkomhuis kunnen gezinnen die permanente speciale zorg nodig hebben van een onbezorgde vakantie genieten. Vanaf de eerste fase van het project was RCEK betrokken bij het ontwerp en de bouw van het Welkomhuis. De opbrengst van het Oranjebal053 van 2013 en eerder is grotendeels naar de investeringen voor dit goede lokale doel gegaan.