The story of the Silvermine car

The story of the Silvermine car
oktober 18, 2023 admin

The story of the Silvermine car

De Rotary Club Enschede Kwartier was on tour. Dit keer waren we op bezoek bij Wegdam Autoconsultancy in Losser. Daar kregen we de Silvermine te zien en het bijbehorende verhaal te horen.

Silvermine is opgericht door Frank van Rouendal uit het Overijsselse Overdinkel. Hij is in het dagelijks leven eigenaar/directeur van het engineeringsbedrijf Ferron, dat onder meer in de engineering en projectmanagement actief is. In de tussentijd werkt hij ook al jaren aan het verwezenlijken van zijn droom: een eigen sportwagen bouwen. ”Het idee om zelf een sportwagen te bouwen heb ik al lang geleden gekregen, al sinds mijn schooltijd heb ik een enorme passie voor racewagens”, vertelde Van Rouendal eerder in een interview met Autovisie.

Volgens Van Rouendal is de Silvermine 11SR ontworpen als echte pure circuitauto. “Mijn uitgangspunt is dat de auto een goede ‘mechanical grip’ moet hebben, in tegenstelling tot de ‘aerodynamic grip’ die bij racewagens de hoofdrol speelt. Alle onderdelen worden zoveel mogelijk betrokken van fabrikanten die aan de racerij leveren, van wielen en remmen tot de ECU-datalogger.”

Het design van de 11SR is geïnspireerd op racewagens van de jaren ’50 tot ’70. Het eindresultaat wordt een tweezits racer met middenmotor. Die motor is afkomstig van Subaru en in de uiteindelijke versie moet die motor 325 pk leveren. Het project is nog in ontwikkeling en het verwezenlijken van deze droom komt met rasse schreden naderbij.

Het was een mooie avond met een gaaf en gepassioneerd verhaal. Dank aan de organisatie en natuurlijk Frank zelf.